[ HJEM ] [ TEAMET ] [ BILEN ] [ GALLERI ] [ LINKER ] [ KONTAKT ] [ ARKIV ] [ GJESTEBOK ] 

 

 

 

 

 

 

                                                

 

ARKIV

29.09.07  NM Lillehammer, Finale

Sesongens siste løp, bakkeløpfinalen på Lillehammer, stod for tur. Før finalen lå Morten an til en 3.plass totalt i bakkeløp.

1. omgang startet ikke så bra med en 5.tid. Men det viktigste denne helgen var å beholde 3.plassen i NM, og da var det bare Sandnes som kunne ta fra han en medalje. Men for at Sandnes skulle klare å gå forbi Morten i sammendraget måtte han ha en seier i dag. I prefinalen ble det skikkelig regnvær, og alle sto på reine slicks. Nok en gang ble det en 5.tid. Dette ble også resultatet for Morten denne helgen. Sandmo tok nok en seier, mens Sandnes fikk andreplassen.

Dermed ble det bronse på Morten i NM i bakkeløp. Sandmo ble norgesmester, mens Håbjørg tok NM sølvet.

Bilder fra Lillehammer

 

16.09.07  NM Orkla

De 2 siste NM rundene i bakkeløp ble gjennomført i Trondheim. Morten har gode muligheter for å ta medalje i NM. Dette styrket han ytterligere i helgen.

Det var ikke mange deltakere i klassen til Morten, heller ikke i de andre klassene. 6 deltakere i klasse 2.. Men de beste var selvfølgelig tilstede. Ingen overraskelse at Håbjørg skulle gjør det godt i denne bakken. Han vant lett begge dagene, mens Morten klarte 2 meget bra 2. plasser.

Dermed er det avklart hvem som får NM gullet. Sandmo gjør en utrolig sesong og tar NM gullet i bakkeløp, samt at han allerede har fått NM gullet i rallycross. En runde gjenstår i Lillehammer før vi får de endelige resultatene på de neste plasseringene, men Morten har et godt grep om 3.plassen.

26.08.07  NM Gardermoen, Finale

Siste NM runde i rallycross stod for tur, og tiden var inne for å avgjøre hvem som blir norgesmestere. Morten ligger på en 4. plass før finalen, og har planer om å få en medalje i NM. Men da må alt klaffe.

Treningen gikk bra, og alt fungerte som det skulle. På tidskvalifiseringen ble det en 5. tid. Først i 1. omgang ga han skikkelig gass og fikk en tredje tid. Noe som skulle bli en gjenganger denne helgen. Tredje tid på Morten i 2 og 3 omgang også. Sandmo satte beste tid, noe som også skulle bli en gjenganger. Ellers var det "Pirkka" og Tånevik det skulle handle om.

Morten fikk fjerde startspor i finalen. Sandmo i første, Tånevik i andre og "Pirkka" i tredje startspor. For at Morten skal få medalje i NM må han vinne samtidig som at "Pirkka" får en 6. plass.

"Pirkka" får en nesten litt for bra start, men heatet får kjøre. Morten kommer sent ut i starten, da han trodde det var tjuvstart, men da han får opp farten kjører han seg oppover. Han klatrer helt opp til en tredjeplass, mens Sandmo vinner (og blir samtidig norgesmester) og "Pirkka" får en meget bra andre plass.

Dermed var NM i rallycross ferdigkjørt for i år. Sandmo ble norgesmester, mens Tånevik kom på andre plass (kun 1 poeng bak), og "Pirkka" fikk tredjeplassen. Morten endte opp på en 4.plass.

 

 

 

 

 

Bilder fra Gardermoen

19.08.07  NM Hellerudsletta

I helgen ble 5 og 6 NM runde i Bakkeløp kjørt på Hellerudsletta. Motoren ble heldigvis klar før løpet. Morten ligger godt an i NM og har gode muligheter for å ta en medalje.

På lørdagen startet det litt dårlig med et lite sammenstøt med et oljefat fylt med vann. Dette ødela forstillingen, dermed ble det ingen ordentlig gjennomkjøring av banen før pre-finale og finale. Pre-finalen gikk bedre, men han var litt reservert og tiden ble ikke bra. I finalen var han blitt mer sikker på banen og gasset litt mer, og kjørte ned tiden med 3 sekunder. Men det holdt allikevel ikke til mer enn en 5. plass.

Søndag ble det bare kjørt pre-finale og finale. Morten fyrte på og fikk en grei 4. tid. I finalen kjørte så godt som alle ned tidene ytterligere, men det endte med en 4.plass for Morten. Sandnes klinket til med en kjempetid og vant klart. Sandmo på andre og Håbjørg på tredje. 

 

 

 

Bilder fra Hellerudsletta

05.08.07  NM Kristiansand

Major'n lå på en meget sterk 3. plass før denne runden. Sandmo og Tånevik delte førsteplassen. Vi hadde store forhåpninger i Kristiansand. Men det skulle raskt vise seg at dette ikke var helgen til Morten. Det hele var over før tidskvalifiseringen. På andre trening før løpet takket motoren for seg. Det var to store hull på blokken. Veivakselen var brukket. Dermed ble det en "null-poenger".

Vi gratulerer Atle Vik med en velfortjent seier. Tånevik tok andreplassen, mens Sandnes fikk tredjeplass.

NM gullet er ikke lengre innen rekkevidde, men det er fortsatt mulig å ta medalje. Morten ligger på en 4. plass totalt. Det er 14 dager til neste løp, så vi håper vi klarer å få satt sammen en ny motor til det.

Bilder fra Kristiansand

16.06.07  NM Melhus

Siste NM runde i Rallycross før ferien stod for tur. NM på Bollandsmoen i Melhus skulle kjøres. Dette er en av favoritt banene til Major´n. Hele runden ble kjørt på lørdagen.

I første omgang ble det heatseier til Morten. Og delt bestetid med Tånevik. Noe som skulle vise seg å bli en gjenganger. Sandnes fikk tredje tiden, mens Sandmo fikk fjerd best tid.

Nok en gang skulle det bli jevnt mellom Tånevik og Major´n. Kun ett tiendedels sekund skilte dem. Morten fikk andre tiden. Etter andre omgang ble det et stort opphold pga av protester vedrørende tjuvstarter og hvordan disse var idømt. Men etter et ekstraordinært førermøte kunne vi fortsette det vi kom for.

I tredje omgang skilte det kun seks hundrededels sekund mellom Tånevik og Major´n. Nok en gang ble det andre tid på Morten. Dermed ble det andre startspor i A-finalen. Ved siden av Tånevik.

Tånevik tok starten i A-finalen, mens Morten, Sandnes og Pirkka kjempet side om side langs start strekket. Morten kom først inn i svingen etter Tånevik, men Sandnes fikk bedre inngang i svingen og tok igjen Morten. Runden etter skjedde det fatale.. Bærebruen røk og høyre framhjul slo ut til siden. Dermed var det sluttkjørt for Major´n som nok en gang skulle ha maks uflaks etter meget bra kjøring hele dagen. Vi gratulerer Tånevik med seieren, som etter bestetider hele dagen var helt fortjent. Sandnes fikk 2. plassen mens Pirkka tok en meget bra 3.plass.

I NM sammendraget ser det ikke så ille ut for Morten. Han ligger kun 4 poeng bak Tånevik og Sandmo som deler 1. plassen. Det er to NM runder i rallycross igjen, så her er det på ingen måter avgjort. Neste NM runde er i Kristiansand.

Bilder fra Melhus

03.03.07  NM Konsmo

I helgen ble tredje og fjerde NM runde i bakkeløp på Konsmo kjørt. Bakken i Konsmo er meget utfordrende og skummel. Bakken består av en smal gruset veg med fjellvegg på den ene siden og dyp grøft på den andre siden. Her er det ikke rom for store feil. Det var dessverre ganske få påmeldte, kun 6 stk i klasse 2.

Morten åpnet med en andre tid i 1. omgang. Men følte han hadde mer å gå på. Men i pre-finalen ble det en tredje tid. Sandmo satte beste tid, men måtte bryte etter målgang pga hull i stempelet. Men tiden han satte i pre-finalen holdt allikevel til en 1.plass. Håbjørg på andre og Major´n på tredje.

I løpet av natten klarte Sandmo mirakuløst å få fikset motoren, dermed var han igjen klar for ny NM runde. Morten satte en andre tid i pre-finalen, mens Sandmo igjen tok bestetiden. I finalen ble tidene bedre. Morten satte en knalltid, på tross av at han mistet servoen i første sving. Overraskelsen var ikke stor da Sandmo klinket til med en ny bestetid, og vant foran Morten. Jøranli kom på tredje.

Dermed ligger Morten fortsatt på en 2.plass sammenlagt etter 4 runder. Sandmo leder med 15 poeng på Morten. Mens Jøranli ligger på en tredje plass 9 poeng bak Morten. Neste NM runde er Rallycross på Melhus.

 

 

Bilder fra Konsmo

27.05.07  NM Flisa

Andre NM runde i Rallycross sto for tur. Løpet fant sted på Finnskogbanen ved Flisa. I tillegg ble det kjørt full runde i RCN. Med andre ord mange biler - nærmere 180 biler på startlisten.

Som alle vet vant Major´n første NM runde på Lyngås, og forventningene var selvfølgelig store til Flisa. Morten startet med å sette 2. tid i tidskvalifiseringen. Noe han gjentok i 1. omgang. I 2. omgang ble det en 3. tid. Dermed lå alt til rette for en meget bra dag på søndagen hvor siste omgang og finaler skulle kjøres.

Nok en gang vant Morten heatet sitt og satte bestetid i 3. og siste omgang. Dermed ble det 2. spor i A-finalen. Morten fikk en kanonstart i finalen og ledet finalen klart. Men pga av noe oljesøl på banen snurret Major´n og mistet ledelsen. Morten kom i mål som nummer 4. Sandmo tok 1. plassen fulgt av Brauten og Pirkka.

Morten ligger nå på en 2. plass i NM sammendraget etter 2 kjørte runder. Sandmo leder 2 poeng foran Morten. Så nå skal bilen vaskes og gjøres klar til 3. og 4. NM runde i bakkeløp på Konsmo til helgen.

Bilder fra Flisa

13.04.07  NM Lyngås

1.plass til Major´n

Første NM runde i Rallycross var endelig kommet. Hjemmebane og favorittbane, dette har vi gledet oss til lenge.

Helgen startet med bestetid i tidskvalifiseringen. Bilen fungerte meget bra. 1. runde ble det en 3. tid, mens det ble en 4.tid i 2.runde. Det skulle egentlig bli kjørt 3 runder på lørdagen, men på grunn av protester og mye bråk i klasse 3, ble 3. runde utsatt til søndagen.

Morten lå nå an til 4.spor i A-finalen, men etter at han fikk bestetiden i 3. runde, fikk han 3.spor i A-finalen.

A-finalen stod for tur. Været skiftet akkurat i det vi skulle kjøre fram til start, regnet øste ned. Takket være litt "sjokk" skruing fikk vi byttet om til regnhjul og gjort om oppsettet på bilen. Sandmo tok starten, mens Morten lå på tredje plass. Men Morten kjørte helt fantastisk, og kjørte seg raskt opp på 2.plass. Samtidig tok han innpå Sandmo. Da to runder gjenstod, kjørte Morten inn på alternativsporet og kom helt likt ut med Sandmo. Men dette holdt ikke. Først da de kom til Schanke-svingen, tok Morten ledelsen. Og denne holdt inn til mål.

Dette var veldig fortjent. Endelig kom første seieren i rallycross klasse 2. Vi gratulerer Morten med en kjempehelg.

Bilder fra Lyngås

29.04.07  NM Larvik

Første og andre NM runde i Larvik sto for tur. Etter en vellykket testrunde på Gardermoen skulle Morten endelig få prøvd seg mot de andre i klassen sin med en noe oppgradert bil. I fjor ble det en 4.plass og en 1.plass på Major'n i Larvik.

Lørdagen startet med 5. tid både i 1. omgang og prefinalen. Men i finalen ble det en ok 4.plass. Tidene ble gradvis bedre, men oppsettet på bilen var ikke optimalt. Bare 8 deltakere totalt i klassen. Håbjørg vant foran Sandmo og Sandnes.

Etter noen justeringer på demperene og stab.staget bak og litt små modifikasjoner på de nye bremsene foran var vi klare for en ny NM runde på søndagen. Dette ga resultater. Tapte fortsatt litt på første halvdel, men kjørte best av alle på siste halvdel. Ble 4. tid i 1.omgang. Men han kjørte seg ytterligere opp i 2.omgang. Dermed ble det en meget bra 2.plass. (Håbjørg fikk beste tid, men ble diskvalifisert pga "letting" av venstre framdør). Sandmo tok første plassen, mens Sandnes tok nok en 3.plass. Dermed ligger Major'n på 2.plass i sammendraget hittil.

Bilder fra Larvik

27.04.07  Testkjøring på Gardermoen

Testen på Gardemoen gikk bra. Bilen fungerte bra, litt uvant med så
gode bremser, men det er bare en tilvenning, så etter et par runder var det bra. Det er jo nye dempere bak, etter litt justering så fant vi et greit oppsett. Bilen går bra, og det virker som alt holder og virker som det skal, så vi ser fram til 1. og 2. NM-runde i bakkeløp nå i helgen.

22.04.07  Bilen er klar for 2007 sesongen

Den 20.04 kom pluggene vi har ventet på, og escorten fyra på første slaget. I løpet av vinteren har bilen blitt plukket helt fra hverandre, sandblåst, lakkert innvending og under med sølv metallic, og karroseriet har fått den samme blåfargen som tidligere. Skjermer og fangere foran og bak, panser samt sideskjørt er byttet ut.

Bilen er oppgradert med nye bremser og hjulnav foran, og ny Davidsson gearkasse. Hele det elektriske anlegget er tatt ut og lagt opp på nytt. Nye kjølevannsrør foran. Nye selvkonstruerte bærearmer foran.

Bilen skal være i god strekk nå, så vi ser fram til en bra 2007 sesong.

Første test blir på Gardermoen førstkommende torsdag 26/4 før første NM runde i bakkeløp i Larvik førstkommende helg 28-29/4. I fjor ble det full klaff i Larvik med en 1.plass og en 4.plass. Så da er det bare for alle å møte opp i Larvik for å støtte Major'n.

21.02.07  Race of Champions

Lørdag den 17/3 blir det igjen arrangert Race of Champions på Bowling1 & Go Kart i Drammen. Majormoen Motorsport  får en egen tribune i år også. Her blir det mye morro, og flere kjente navn innen norsk motorsport som deltar,- deriblant Major'n. Så da håper vi at så mange som mulig møter opp for å støtte Major'n.

12.01.07  Forberedelser for sesongen

Det blir kjøring med Escorten i 2007 sesongen også.

Bilen er nå helt ribbet, skal til oppretting i dag fredag 12.01.07, så skal den sandblåses til uka. Etter det blir det litt små sveising, før chassiet blir lakkert. Ny "plast" er bestillt, nye karbon skjermer foran og bak, tynne glassfiber fangere foran og bak, og karbon panser. Motoren er til overhaling, det blir så og si samme motor som i fjor, kanskje noen ørsmå justeringer/forandringer. Det blir sansynligvis også nye bremser foran til 2007 sesongen.

Se flere bilder fra opprettingen

 

 

07.10.06  Jarlsberg Travbane

Lørdag den 7.oktober ble det nok en gang arrangert løp på Jarlsberg travbane. Dessverre gikk det ikke like bra i år som for to år siden, da vant nemlig Morten hele løpet.

Det var forferdelig vær og masse gjørme på banen. Etter en runde rundt banen gikk det rett av banen i svingen. Der traff han en halmball i en fart  av rundt 140 - 150km/t. Det ble bråstopp og store skader på bilen. Halmballen endte opp langt ut på parkeingsplassen

 

 

 

Bilder fra Jarlsberg Travbane

31.09.06  NM Lillehammer

Da er siste NM runde i bakkeløp gjennomført. Dagen startet veldig bra med beste mellomtid og 4. tid i innledende runde. I pre-finalen fikk han en 5. tid, og i finalen endte han på en litt skuffende 8.plass.

Dermed ble det en 5. plass totalt i NM bakkeløp i år

 

 

Bilder fra Lillehammer

10.09.06  NM Gardermoen

Siste NM runde i rallycross er ferdigkjørt. Morten fikk en 12.plass på NM finalen på Gardermoen. Han startet lørdagen med en 4. tid i første omgang. Dessverre måtte han bryte andre omgang pga punktering. Søndagen ble han nok en gang rammet av en punktering. Dermed var løpet kjørt.

Dermed endte Morten på en 8.plass totalt i NM Rallycross. Sesongen har vært preget av mye uflaks. Men Morten ser fram til neste sesong. Han kommer garantert sterkere tilbake...

Vi gratulerer Knut Erik Ludvigsen med en velfortjent NM seier i rallycross.

Morten ser nå frem til NM finalen i bakkeløp på Lillehammer, hvor han har gode muligheter for en pallplass

23.08.06  Sesongen så langt

Sesongen nærmer seg slutten. Nå gjenstår bare finalene i rallycross og bakkeløp. De finner sted på henholdsvis Gardermoen(9-10/9), og Lillhammer (30/9).

Sesongen så langt har vært litt opp og ned. NM i bakkløp startet veldig bra. 4.plass og 1.plass i første og andre NM runde Larvik. Ledet da NM. Derretter ble det en 4.plass og en 6.plass i Konsmo. I de to siste NM rundene i Orkla ble det en 8.plass og en 5.plass. Morten ligger nå på 4.plass sammenlagt i NM. Ole Håbjørg leder (22 poeng foran Morten). Men her kan mye fortsatt skje. En runde gjenstår, og to av NM rundene skal strykes. Vi ser fram til NM finalen på Lillehammer.

Rallycross sesongen har vært preget av mye trøbbel. Det startet på hjemmebanen Lyngås. Her lå han godt an og kjempet om pallplass, men etter et uheldig sammenstøt med Nøttveit, ble forstillingen ødelagt. Morten klarte allikevel å kjempe seg inn til en 4.plass.

Neste runde var i Bergen. Her så det igjen veldig bra ut. Knuste alle i B-finalen, hadde en kanon-start i A-finalen og kom ut som nummer to fra siste startspor. Dessverre sluttet vindusviskeren å fungere, noe som resulterte i et sammenstøt med en betongkloss. Dermed var det over. Ble nummer 6. Neste NM runde var på Flisa. Store problemer med bensinpumpe ødela denne helgen. Morten endte på en 11.plass. I siste NM runde på Lånke i Trondheim fortsatte problemene. Strømpen til gasswiren smeltet og resulterte i at gassen låste seg på full gass. Det hele endte på en skuffende 13.plass. En runde gjenstår. Morten ligger nå på en 7.plass. 

 

23.08.06  Vil du være med å støtte Major'n?

Sponsorer for 2007 sesongen søkes!!

 

 

 

 

 

 

RF DESIGN © 2006